2010-09-29
 17:22:55

Ingen bra dag!

Idag är jag en aning irriterad väldigt irriterad faktiskt. Hyresvärden har bett om ursäkt för det fel som inträffat men det hjälper inte oss ett dugg, vi har stått i kö i ett och ett halvt år och bara för att dom har gjort fel kanske vi får stå i kö i ytterligare ett år. Dom bad om ursäkt för att dom slarvat men som sagt.. hjälper inte oss ett skit.
2010-09-28
 23:24:20

God natt!

Ikväll sover Emilio i sin egna säng, vi hoppas han sover hela natten. Han brukar ju sova själv men i vaggan, den börjar dock bli lite liten för honom, så nu håller vi tummarna att han sover likabra i sin säng!!

2010-09-27
 00:43:19

Förlossningsberättelse del 1

Den 9 Juni 2010 vaknar jag runt 8:30 tiden och ligger och drar mig i sängen när jag plötsligt känner hur något "släpper" och det känns som jag kissar på mig, " shit, det är vattnet" tänker jag samtidigt som jag tar tag i telefonen och ställer mig upp, ser att det är en liten blodfläck på lakanet men tänker att det är ju helt normalt att det är lite blod det har ju barnmorskan sagt.. känner hur det rinner längs benen och tittar ner och ser att det bara forssar blod, jag får lite panik och tar mig till toaletten.. det stänker blod på hela golvet.. jag blev livrädd, ringde älsklingen och sa att han måste komma hem (han var på jobbet). Ringde sedan till mamma och frågade hur vattnet ser ut och hur mkt blod det kan vara, lite nervöst sa hon till mig att ringa förlossningen. Älsklingen var hemma på 2 minuter.

Han kommer in och ser allt blod på golvet och först då tror jag han blev riktigt nervös, han irrar omkring och frågar efter numret till förlossningen, dumma som vi är hade vi inte tagit reda på det så älsklingen fick starta datorn för att kolla på internet.. där står han framför datorn och skriker stressat och nervöst att han inte hittar det. Jag som kände mig ganska lugn för stunden fick leta fram det.

Vi ringde till förlossningen i Norrköping där vi planerat att föda, när jag förklarat läget frågade dom om jag känt några sparkar och när jag tänkte efter så kom jag inte ihåg när jag senast känt något, detta gjorde mig såklart riktigt nervös, tänk om skruttis inte levde. Dom ville inte ta emot oss och sa att vi skulle ringa till Eskilstuna (som ska ha bäst barnvård i södermanland) vi ringde till Eskilstuna som sa att vi skulle ringa efter ambulans och komma dit. Under tiden jag pratade med förlossningen sprang älsklingen runt som ett yrväder och packade ner kläder och sånt i en väska,jag hade ingen koll på vad han packade ner, jag tog tag i journalen.. det tyckte jag var det viktigaste, för bb väskan var ju inte packad. Han fick ringa ambulansen som kom på direkten. Jag krälade runt på golvet för att skura upp allt blod och grämde mig över att jag inte hann duscha.

När ambulansen kom bestämde vi oss för att älsklingen skulle ta egen bil, han drog fram bilbarnstolen och jag sa att den där behöver du inte ha med dig, inte trodde jag att vi skulle ha barn nu. Han var envis och skulle släpa med den iaf. Ambulanspersonalen var väldigt noga med att säga att om dom av någon anledning ökar farten så får inte älsklingen haka på... "oj oj tänkte jag, dom har ingen aning vem dom pratar med".

Jag fick be honom ringa till min mamma och förklara läget, jag visste att hon skulle vara nervös.

Kvinnan som satt med mig i ambulansen fick mig att behålla lite lugn även om jag innerst inne var livrädd för att vi skulle förlora vårat efterlängtade barn, efter halva vägen av den ca 1 timmes långa resan kände jag hur det rörde sig i magen, och ambulans kvinnan ville känna, och skruttis sparkade till,  jag såg i hennes ögon att hon blev lättad och det kändes som allting släppte, skruttis levde och det var allt som betydde något!


Sista magbilden hemma, 2 dagar innan skruttis kom!

2010-09-26
 16:18:02

Söndag

Åh hoppas hoppas hoppas, kan inte avslöja detta i bloggen nu men jag hoppas verkligen detta går vägen nu :)

Älsklingen och jag var iväg på ett ärende igår, och så åkte vi och handlade och sådär medans min mor passade Emilio, skönt att få liten egentid älsklingen och jag.

Idag har vi myst med Emilio, plockat och fixat här hemma, beställt dopkort och satt upp en lampa i hallen. Nu blir det mys hos svärföräldrarna med god mat! :)

2010-09-24
 11:09:19

Emilio!

Min lilla sötnos en härlig höstdag! Kärlek ♥

2010-09-24
 11:06:37

Ny hårfärg

Har pratat ett tag om att färga håret mörkare nu, jag orkar inte med utväxten mer. Min frisör gjorde lite mörka slingor så vi får se hur länge jag lyckas ha det såhär nu då! :)

2010-09-23
 11:27:08

torsdag

Ska ner på stan en snabbis nu, sen ska jag åka och lämna min lilla kille hos mamma för jag ska till frisören och fixa håret, äntligen. Kommer bli mörkare tror jag :)
2010-09-22
 17:38:12

Kväll framför tvn

Strax ska jag laga pannkakor och sedan blir det en kväll framför tv:n

20:00 Idol
21:00 Skånefruar
22:00 Kungar av Tylösand (heter det så?)

Riktig mys Onsdag :)
2010-09-22
 17:35:33

Min dag i bilder!









2010-09-22
 11:53:55

Onsdag!

Idag har jag pratat med kyrkan ang dop, känns skönt att datum är spikat nu dock blir det ett ganska sent dop, men det positiva är ju att syster yster hinner hem, det betyder sjukt mycket att kunna ha henne där! ♥.

Nu ska jag och lillkillen ta en powerwalk, ville gå ner på stan först men ingen som vill haka på, det kanske är lika bra det.. jag har en förmåga att spendera massa pengar! En promenad får det bli, skönt det! solen skiner idag, dock är det bara 12grader ute!
2010-09-20
 13:09:00

Inredningstankar

Går i inredningstankar här hemma, letar så efter inspiration till Emilios rum. Jag vet hur jag vill ha det men det verkar vara en ganska svår stil att hitta, vi får se hur det blir!



Denna kombination från Cult Design har jag tittat på länge, gud så fin!


Denna matta skulle vara grymt fin i Emilios rum, den kommer från Mio men verkar inte finnas kvar tyvärr!

2010-09-20
 12:52:04

Äntligen!

Yeej! Nu kan jag knäppa mina jeans! Jag har fortfarande 3kg kvar till inskrivningsvikten jag hade på mvc och ytterligare 4kg till min vanliga vikt. Känns skönt att få på sig jeansen iaf, som jag har längtat!

2010-09-19
 12:25:36

Söndag!

Vilken mysig morgon vi har haft, legat i sängen och pratat med Emilio, han är alltid extra glad och pratar mycket på morgonen. Idag hade vi tänkt plocka undan lite och sedan gå iväg för att rösta innan vi åker till älsklingens föräldrar en stund.

Igår var jag och Emilio på Ikea med syster och hennes Noa, jag shoppade inte så mycket! Köpte ett dra på lakan till våran säng, en mysfilt att ha i soffan, en snygg kruka med blomma till Emilios rum!
2010-09-19
 12:24:55

Norrköping

Det blev bara lite shopping i Norrköping, en bok med 365 Godnatt sagor till Emilio, riktigt bra fynd för bara 99kr. Köpte även en snygg luvtröja till honom också, kan visa bild sen!
2010-09-17
 14:22:07

Fredag

Vad fort den här dagen gått, jag vet den är inte slut än men ändå. Blev en promenad ner på stan med Madde där vi åt lunch och pratade massa, planerade en tripp till Stockholm också, måste bli av! Madde myste med Emilio..:) han tycker om henne! Vi tog sedan en liten promenad, fick varsin ros av en man på stan.

Alldeles strax blir det en tripp till Norrköping, NEJ jag ska inte shoppa massor. Jag måste köpa några bodys till Emilio bara om jag hittar några fina, kanske en luvtröja också :P



Madde jag och Emilio på våran tjejkväll för ett tag sen!

2010-09-16
 21:05:11

Torsdag kväll!

Här har vi precis kikat på Idol, älsklingen myser med Emilio i soffan, han vägrar att sova trots att han är så trött att ögonen går i kors! :) Jag ska ta en låång varm dusch sen ska jag nog se på några avsnitt Gossip girl!

2010-09-16
 11:03:43

Hösten är här!

Nu är det dags för lillkillen att börja använda mössa och vantar, igår när vi gick till mor och far var det riktigt kallt ute och Emilio envisas ju med att ligga med händerna utanför täcket! Nyss när jag kollade var det bara 12 grader ute! Åh älskade höstväder!

2010-09-15
 23:20:21

Tack "moster"

Idag gick vi till mor och far en sväng, där väntade en present till Emilio från syster yster! Den lilla sköldpaddan kommer från Australien! Tack syster/moster :)

2010-09-15
 23:17:14

Weird!

Vet inte hur min blogg ser ut hos er, men i internet explorer ser det ut som det ska och i firefox är det en enda röra! :/
2010-09-15
 14:01:37

Mys hemma!

Vi skippade babymassagen idag, Emilio sov så gott imorse.. han somnade sent igår så jag hade inte mage att väcka honom då babymssagen började kl 10. Han fick iaf ingen feber igår kväll men var trött och hängig, det är han nog idag också för han har sovit hela dagen, vaknat för lite mat bara!

Jag har setat och kollat på Gossip girl och fixat lite med bloggdesignen, en riktig lat dag med andra ord. Dessa dagar behövs, vet inte när Emilio och jag var hemma en hel dag senast!

2010-09-14
 15:27:48

fondvägg

Tänkte visa er våran tapet på fondväggen som vi har i vardagsrummet, jag verkligen älskar den.





2010-09-14
 15:05:47

3 Månader vaccination

Idag var det dags för 3månaders sprutan för lillkillen, inte så populärt. Han var hur glad som helst och låg och skrattade och pratade, tills dom stack honom på samma gång i vardera ben.. han skrek och skrek och det tog lång tid att trösta honom!

Nu ligger han här i babysitterna och skrattar som vanligt, jag hoppas att han inte får feber! Vi får se framåt kvällen, jag har iaf köpt en massa alvedon nu så vi är förberedda!
2010-09-13
 22:32:26

Sängmobil

Nytt till lillkillen, en sängmobil! Mycket populärt!

2010-09-12
 23:01:34

I need u to come home!

Det är olidligt, känns så nära men ändå så långt bort. Jag saknar dig så det gör ont! Jag vill ha myskvällar, sånna som bara du och jag kan ha. Jag vill åka på roadtrips och sjunga högt i bilen. Jag vill göra tokiga grejer och skratta åt ingenting med dig. I need you to come home!

Usch det känns så känsligt just nu, det är så stort att du snart är hemma. Tänk att ett år snart har gått och så mycket som hänt i både ditt och mitt liv. Snart så.. 84 dagar kvar.

Jag älskar dig, och saknar dig galet mycket!

2010-09-11
 21:14:35

Hemma!

Det är konstigt det där, när man är iväg på något så längtar man hem men när man väl är hemma längtar man tillbaka. Emilio och jag åkte med mina föräldrar till Jönköping i Torsdags, och igår blev det Elmia på bil och husvagnsmässa. Måste säga att det är riktigt mysigt att sova i husbilen och jag är glad att jag och Emilio fick lite ensam tid med mor och far, känns som det behövs ibland!

2010-09-09
 11:58:20

Dags för roadtrip igen!

Det ligger en nybadad kille här, han pratar som bara den och är glad idag! Jag ska ta och ge honom lite mat innan det är dags att packa, vi ska åka på en liten husbils roadtrip med Emilios mormor och morfar. Nä dags att packa, mycket man ska tänka på när man reser med småbarn!
2010-09-08
 23:17:22

Good night!

2010-09-08
 23:01:19

Konstiga människor

Igår när jag stod nere på stan och väntade på Anna kom det fram en konstig dam och började prata med mig.

- Jaha detta är Emilio, sa hon och körde ner huvudet i vagnen
- Öh ja, sa jag och funderade på vem fasen det var (hon läste väl på reg skylten antar jag)
- Ja vad söt han är, sa hon lite spydigt sådär..
- Ja tack så mkt
- Synd bara att du har en svart barnvagn, sa hon lite argt..
- Va ? sa jag frågande
- Nästa gång kan du ju faktiskt välja något färglglatt, barn ska faktiskt inte ha svart, sa hon och gav mig en riktig mördarblick innan hon gick vidare.. jag blev ståendes där och undrade vad som just hänt.. alltså allvarligt, vilka människor det finns! Skulle jag vara en sämre mamma för att min son har en svart barnvagn ? jisses!
2010-09-07
 22:02:57

Miss Secret Agent!

Kollar på Miss secret agent och tänker lite extra mycket på syster yster, det är ju våran film :)

Imorgon ska Emilio och jag sooova länge då vi varit uppe tidigt de senaste dagarna, på kvällen blir det träning igen!

2010-09-07
 09:59:56

Ny kategori

Har skaffat en ny kategori i här i bloggen Emilio ♥
2010-09-06
 15:55:02

Måndag!

Blev promenad med Anna och våra små imorse, två timmar var vi ute och Emilio sov gott i vagnen. Nu sitter jag och tittar på Gossip girl.. är inne på säsong tre. Emilio sover, han har sovit typ hela dagen.

Om ett tag ska jag iväg och träna, ska bli riktigt skönt!

2010-09-05
 11:44:37

Mammas älskling!

I mina ögon är han världens finaste! ♥ min lilla Milio!

2010-09-04
 21:13:04

Familjemys!

Ikväll har vi haft riktigt familjemys, har legat och pratat med Emilio sedan blev det bad för honom vilket han tyckte var superskojj idag. Nu sover han som alltid vid den här tiden och älsklingen och jag ska krypa ner i soffan och kolla på en film, life is good!

Här får ni en bild på den glada badkillen! :)

2010-09-03
 21:01:23

Fredagsmys

Emilio och jag sitter hemma hos mina föräldrar, pappa Mattias är iväg på festligheter hos en kollega. Här har vi ätit kycklingsallad och strax blir det äppelpaj, Emilio har varit gnällig idag och väldigt kelis.. men nu sover han gott!

Hösten är här nu och jag älskar det, hela veckan har Anna och jag varit ute på barnvagnspromenader, mys! jag verkligen älskar när man måste ta på sig lite extra kläder!

Ne usch vad seg jag är, nu ska jag lägga mig i soffan en stund, hoppas ni har en bra Fredag!