2010-12-30
 22:17:04

Torsdag

Idag har vi varit hela dagen i Eskilstuna för att träffa släktingar, mycket trevligt :) Blev snöoväder när vi skulle åka hem så det tog sin lilla tid.. men hem kom vi.

Nu ska jag fortsätta leka med Photoshop som C så snällt fixat åt mig, hur kul som helst!
2010-12-28
 22:50:04

Så trevligt!

Lite spontant sådär blev det en helkväll igår, med drickbart,mat, spel och underbart sällskap. Riktigt trevligt och vi kom inte i säng förrän efter 2 inatt.

2010-12-26
 17:05:54

God Jul!

God Jul och Gott Nytt år!

Här har vi firat jul i två dagar, umgåtts med familjen, ätit god mat och fått så mycket fina julklappar. Emilios första jul är nu avklarad, förra julen fick vi massa saker till "bebisen" alla var så förväntansfulla... och i år hade vi vårat charmtroll hos oss och oj vad han fick paket.

Älsklingen är ledig i veckan, så skönt! Vi planerar att ta en shoppingtripp någonstans och kika lite på mellandagsrean.. det är ju mer eller mindre ett måste, alltid kan man hitta något!

2010-12-22
 22:03:14

Onsdag

Älsklingen är ute på festligheter med jobbet och lillskrutten sover sen några timmar, jag har haft en vän på besök men hon åkte precis hem... vi lagade mat, busade med Emilio, spelade tv spel och bara satt och pratade! så härligt.

Tänk, snart är det Julafton.. Emilios första jul! :) vi ska fira hos mina föräldrar och en stund på dagen med älsklingens föräldrar!
2010-12-20
 15:26:06

Bonde of Sweden..

Emilio fick så mycket fina presenter när han döptes, av hans mormor och morfar fick han en "pussel pall" med hans namn på. Den kommer från Bonde of Sweden och många av er känner nog igen den. Jag har tittat på den förut men tyckt att den varit lite dyr... nu fick han den alltså av hans mormor och morfar (utan att dom ens visste att vi ville ha en sån) och den är så otroligt fin! Tack snälla!



Finns att beställa här!

 


 

2010-12-20
 15:14:21

Nytt till Emilio

I helgen lyckades vi få upp en tavellist och en lampa i Emilios rum, vi har stallt in resesängen där sålänge, han sover ju fortfarande i vårat rum.

2010-12-19
 01:04:02

Förlossningberättelse del 2

Vi fick ett eget rum direkt när vi kom upp till förlossningen och jag blev kopplad till en ctg för att kolla skruttis hjärtljud, älsklingen hade inte kommit än och tiden utan honom kändes som en evighet trots att det handlade om 6-7 minuter om ens det. Han var blek i ansiktet när han klev in i rummet tillsammans med en sköterska, tog en stol och satte sig vid mig och frågade hur jag mådde. Efter en stund med ctgn kom läkaren in och ville göra en undersökning för att se vart blödningen kom ifrån så vi fick flytta till ett annat rum.

Jag fick göra en gynundersökning. Det var mörkt i rummet och älsklingen satt i ett hörn, dom hittade inte var blödningen (som nu slutat) kom ifrån och läkaren ville göra VUL (vaginalt ultraljud), återigen blev jag lite nervös.. läkaren och sköterskan i rummet var så allvarliga. Under vul vände sig läkaren och tittade på sköterskan och sa - hmm det här ser ju inte såbra ut. Jag blev lite chockad, "vadå inte bra?" Jag tittade på älsklingen som såg lika frågande ut som mig sedan kände jag hur händerna började skaka och allt började bli suddigt - jag mår inte såbra fick jag fram med en ynklig liten röst, sköterskan sa att det var för jag satt upp och det blev tryck på magen, sedan hörde jag att dom tillkallade på mer personal innan allt blev svart och jag svimmade.

Jag rullades in i ytterligare ett rum där älsklingen och jag fick vara en stund utan att veta vad som hände, efter ett tag kom sköterskan in och satte sig på sängkanten och började prata om kejsarsnitt.. hon sa att jag inte fick äta något ifall det skulle bli snitt... jag förstod ingenting, vad är det som händer? vadå kejsarsnitt..., älsklingen fick mat och jag som inte ätit sen dagen innan fick sitta och titta på. När älsklingen var nere och fixade med parkeringen kom läkaren in (en annan, helt underbar läkare) Hon förklarade att skruttis låg fel med rumpan neråt och började prata om ett ev  vändningsförsök, hon sa att det oftast görs i vecka 36 och att det inte var säkert det skulle funka på mig i vecka 38, men att det kunde vara värt ett försök hon ville bara se med ett ultraljud exakt hur skruttis låg. Hon sa också att det går att föda i säte också om jag nu skulle vilja det, då måste dom bara kolla så att bäckenet inte är för trångt.

Älsklingen kom tillbaka lagom till ultraljudet där det konstaterades att skruttis var fixerad med benen i bäckenet, läkaren var bra och förklarade och visade precis hur skruttis låg, hon tittade på mig och förklarade att det kommer bli ett snitt och att det inte fanns några andra alternativ, iom att han är fixerad med benen så skulle det aldrig gå att vända och inte heller att föda vaginalt. Hon sa också att förlossningen var på g och på ctgn kunde man se att jag hade sammandragningar, därför ville dom ha ut honom så fort som möjligt innan helgen, skulle förlossningen starta på riktigt skulle det bli akut snitt. Älsklingen och jag tittade på varandra.. det var ju inte såhär det skulle bli!

Nu var klockan runt 17 och middagen serverades, jag fick order om att äta då operationen inte skulle bli av förrän dagen efter, lite potatismos och två falukorvs skivor fick jag i mig och 20 min senare kommer läkaren in och frågar om jag hunnit äta.. - öh jaa svarade jag, det visade sig att det fanns en operationstid senare på kvällen, men den kunde vi inte ta då eftersom man var tvungen att fasta innan. Hon sa att vi skulle vänta 6 timmar och se om det kunde bli av på natten, dom ville verkligen ha ut honom.

Vi gick ut från förlossningsavdelningen för att ringa till våra föräldrar och berätta hur det låg till, kände mig sådär lagom fin i den stora vita sjukhusrocken och droppet som jag fick gå och dra på. Regelbundna koller gjordes med ctg. På kvällen fick jag även duscha, dock inte det lättaste med dropp... men så otroligt skönt!

Tiden till midnatt då vi skulle få veta om operationen skulle bli av eller ej kändes som flera år!...


2010-12-19
 00:50:25

Gåstol

Tänkte visa er lite grejer vi fick på dopet.
Av en av mina närmaste vänner (barndomsvän) och hennes pojkvän fick Emilio en gåstol, lite fruktad av föräldrarna och älskad av lillkillen, nu har han inte sådär jättebra fart..än, men han tycker det är riktigt kul att sitta där i.

2010-12-19
 00:47:47

Att sluta amma..

Att sluta amma.. det är lustigt det där. När man precis blivit mamma så ska man snabbt komma igång med amningen och det är lite bökigt och kan ta sin lilla tid innan det fungerar ordentligt, dock slog aldrig tanken mig att det skulle vara samma sak att sluta ? Det är mysigt att amma (när det fungerar felfritt) och jag hade kunnat gjort det längre men min lille pojk har blivit stor, han äter puré och lite ersättning och senaste tiden har jag ammat mest för min skull, för min nyfikne Emilio har ingen ro att ligga vid bröstet.

Men satan vad ont det gör, jag trappade ner ganska bra vi började med att hoppa över ett mål för att sedan övergå till varannat och nu senast morgon och kväll.. där tog det stopp. På bvc tyckte hon att jag skulle hoppa över kvällsmålet.. vet inte hur hon tänkte där.

Hörde av mig till bb hemvård och fick tabletter som ska ta bort mjölken, dock gör det ganska ont så jag undrar hur jag skulle ha klarat det utan dom där tabletterna?.. tur att det finns hjälp att få iaf!

lite vemodigt känns det, herregud min lilla kille har ju blivit så stor!
2010-12-17
 09:02:46

Myskväll!

Som jag har längtat efter kvällar som igår. Syster blev sugen på thaimat så vi gick och handlade lite ingridienser medans älskling och Emilio var iväg på ärenden, vi gick sedan hem och lagade mat... eller förlåt, syster lagade mat.
Det blev riktigt gott faktiskt, och efter maten kikade vi på en ny film med Ben affleck och dukade upp med massa gottis, vi var så proppmätta att vi inte orkade röra oss. Riktigt mysigt, och jag har längtat efter dessa kvällar med syster ♥


syster lagar mat!


Kyckling,minimajs,champinjoner, broccoli, morötter, vattenkastanjer, bambuskott.. tror de var allt.


Det färdiga resultatet!


Mumma!
2010-12-14
 21:48:46

Emilio!

Idag var vi på Bvc för 6 månaders kontrollen, det gick fin fint. Han väger nu 7030g och är 67.5cm lång!
2010-12-14
 21:45:47

101211

Emilios dop i Lördags blev toppen, över förväntan faktiskt. Jag känner mig så glad över att det är gjort nu och att Madde sjöng var guldvärt, jag fick verkligen kämpa för att inte börja gråta!


Jag, syster (gudmor) och Emilio!



Emilio med sin pappa!


Emilio och jag!
2010-12-11
 00:10:05

..

I did it...



2010-12-08
 21:12:19

Stressad mamma!

Usch vad jag känner mig stressad inför dopet just nu, och inte nog med det så håller jag nog på och bli sjuk :( Det är en sliten mamma som skriver idag, ska kurera ner mig i soffan med lussebulle, julmust och senaste avsnittet av One tree hill!
2010-12-07
 22:09:57

Tack!

Detta fick Emilio av syster, köpt i Bolivia. Han passar så otroligt bra i mössan! Tack snälla!

2010-12-07
 22:06:48

Syster!

Jag var så nervös när vi väntade på arlanda igår, jag vet inte varför... värre blev det när planet var försenat så vi verkligen fick vänta, och när det stod att planet landat dunkade hjärtat extra fort och när folk började komma ut så slog det mig att hon verkligen är här, och när jag såg henne släppte allt. Åh älskade syster!

Ni anar inte hur otroligt skönt det är att ha henne hemma, efter ett år.. att ha henne ett samtal bort. Välkommen hem syster!

Emilio hade haft det bra hos mormor men jag måste dock erkänna att det tog emot att lämna honom, men det var ganska skönt att vara barnfri då vi sprang runt i massa affärer innan vi hämtade syster, dessutom hade milio det nog bättre hemma hos mormor än han skulle haft med oss i bilen en hel dag!
2010-12-05
 22:11:14

Hos mor o far

Vi är hos mina föräldrar nu, vi ska sova här inatt. Tidigt imorgon åker älsklingen och jag till stockholm för att hämta hem syster, åh vad jag längtar... tänk att hon har varit borta i ett år. Emilio ska få vara hemma med sin mormor, första gången jag ska lämna honom nästan en hel dag.. det känns dock ganska okej.. just nu, vi får väl se hur många gånger jag ringer hem imorgon.

2010-12-04
 20:31:13

Lördag!

Vi har haft fullt upp hela dagen, känner mig helt slut!

Maten står iaf i ugnen just nu, det blev sen middag ikväll. Har tänt massa ljus och dukat fint i vardagsrummet och efter maten blir det nog film, myskväll med andra ord.. bara älsklingen och jag, vet inte när det hände senast!

Hoppas ni har en toppen kväll!
2010-12-03
 00:41:18

Förlossningsberättelse del 1

Förlossningsberättelse
2010-12-02
 16:16:22

Mitt vinterland..








Bilder från våran härliga promenad, älskar att bo i stan men ändå ha naturen så nära! Emilio sov nästan hela promenaden.. vi var dock inte ute alltför länge, får vara försiktig med dom små i kylan.

Nu inväntar vi älsklingen som borde komma hem alldeles strax!
2010-12-02
 11:22:08

Dagens

Dagens to do..

• Promenad med Anna och Cassandra.
• Ringa prästen.
• Skriva inköpslista till dopet.

Vi har tagit på oss riktigt med kläder, det är -17 ute så det blir nog ingen låång promenad, men skönt att komma ut en stund!
2010-12-01
 22:19:45

Min älskling!

Såhär såg det ut när älsklingen kom hem idag, åh min lilla mys milio... han älskar att ligga såhär! ♥

2010-12-01
 13:46:20

yeej

Jag ringde hyresvärden runt elva i förmiddags och nu har dom precis varit här och fixat värmen, så nu slipper vi frysa :)
2010-12-01
 08:50:18

Kallt!

Det blir nog en dag inomhus, shit vad kallt det är ute..inomhus också faktiskt, måste ringa hyresvärden för 16 grader inomhus är inte okej va ?..